Optimalisatie van ruimtegebrek met smart lockers

In moderne werkomgevingen, waar ruimte en flexibiliteit van essentieel belang zijn, spelen smart lockers een cruciale rol. Deze slimme opslagoplossingen bieden niet alleen een efficiënte manier om ruimte te optimaliseren, maar ze passen ook perfect in dynamische werkplekken. In dit artikel vertellen we u meer over hoe het lockersysteem van LoQit een antwoord biedt op de uitdagingen van ruimtegebrek en flexibele werkmodellen.

Dynamisch lockergebruik voor opbergen en werkplekken

In hedendaagse open werkomgevingen en multi-tenant gebouwen is het aanbieden van flexibele werkplekken een trend geworden. Met het toenemende gebruik van hybride werken en flexibele werktijden hebben werknemers niet langer vaste werkplekken. Een ontwikkeling die hand in hand gaat met de behoefte aan dynamisch opbergen.

LoQit’s lockersysteem voorziet in deze behoefte door lockers zowel vast als dynamisch toe te wijzen aan medewerkers en/of gebruikers. Bij vast gebruik krijgt iedereen een eigen locker toegewezen, bij dynamisch gebruik kunnen gebruikers elke keer een andere locker gebruiken. Deze opties kunnen overigens ook naast elkaar bestaan. Dit zorgt voor een optimale samenwerking tussen flexibele werkplekken en opbergruimte.

Aanzienlijke ruimtebesparing met flexibel lockergebruik

Traditionele lockers nemen vaak veel vloeroppervlakte in beslag, terwijl ze niet volledig benut worden. Het dynamisch lockergebruik van LoQit brengt hier verandering in. Het biedt de mogelijkheid om met minder lockers dezelfde groep mensen te voorzien in hun opslagbehoefte. Stel je voor dat er 1500 medewerkers binnen een organisatie werken. Met traditioneel vast lockergebruik zou elke medewerker een eigen locker toegewezen krijgen. Met dynamisch lockergebruik heb je vaak slechts de helft van het aantal lockers nodig. Dit resulteert in aanzienlijke ruimtebesparing!LoQit’s lockersysteem voorziet in deze behoefte door lockers zowel vast als dynamisch toe te wijzen aan medewerkers en/of gebruikers. Bij vast gebruik krijgt iedereen een eigen locker toegewezen, bij dynamisch gebruik kunnen gebruikers elke keer een andere locker gebruiken. Deze opties kunnen overigens ook naast elkaar bestaan. Dit zorgt voor een optimale samenwerking tussen flexibele werkplekken en opbergruimte.

moorhead career college lockers
esdal collega lockers

Kostenvermindering en efficiënt lockerbeheer

Het dynamisch gebruik van lockers leidt tot aanzienlijke besparingen op het aantal benodigde lockers. En minder lockers betekent lagere kosten. Bovendien zorgt het elektronische sluitsysteem van LoQit ook voor een enorme tijdsbesparing. Handmatige toewijzing van lockers en het beheer van fysieke sleutels behoren tot het verleden. Beheerders kunnen alles op afstand regelen via het Locker Management Systeem. Gebruikers kunnen zelf veel handelingen uitvoeren via de app, waardoor de belasting van het facilitair team aanzienlijk afneemt.

Monitoren van real time data

In het Locker Management Systeem van LoQit heeft u bovendien de mogelijkheid om de bezetting van zowel individuele lockers als lockergroepen nauwlettend te monitoren. Dit geeft waardevolle inzichten in het daadwerkelijke gebruik van de lockers. Door deze gegevens te verzamelen en te analyseren, kunt u de bezettingsgraad optimaliseren en efficiënte beslissingen nemen. Deze datagedreven aanpak stelt u in staat om gerichter te plannen en te reageren op de behoeften van uw medewerkers, wat resulteert in een nóg effectiever gebruik van de beschikbare ruimte en lockervoorzieningen.

De transformatie naar een slimme werkomgeving

Elektronische lockers worden steeds belangrijker in moderne werkomgevingen, vooral met de opkomst van hybride werken en flexibele werkmodellen. LoQit’s slimme sluitsysteem biedt een veilige en efficiënte manier om persoonlijke bezittingen op te bergen. Dit resulteert in lagere overheadkosten, verhoogde productiviteit, geoptimaliseerde ruimte, en verbeterde beveiliging.

Met LoQit’s oplossing kunt u uw organisatie transformeren naar een slimme werkomgeving, waarbij zowel beheerders als gebruikers profiteren van de flexibiliteit en efficiëntie van het systeem.

Businesspark Friesland-West 27A, 8447 SL Heerenveen

info@loqit.nl, +31 (0)512 20 40 40

Meer informatie?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Laatste nieuws

Kennemer Lyceum
Onderwijs

Uitbreiding voor Kennemer Lyceum in Overeen

Voor het Kennemer Lyceum in Overeen hebben we in samenwerking met Oostwoud 260 extra elektronische lockers geplaatst. Uitgerust met het LoQit sluitsysteem, dat zowel voor de studenten als beheerders eenvoudig te bedienen is.

Lees verder »
business development manager
Vacatures

Vacature Microsoft Azure Engineer

Bij LoQit zijn we op zoek naar een ervaren en gedreven Microsoft Azure Engineer om ons team te versterken. Als software engineer speel je een belangrijke rol in het configureren, monitoren en optimaliseren van ons SaaS-platform binnen de Microsoft Azure omgeving. Je gaat zelfstandig te werk en zowel binnen deze functie als in de organisatie kun je op verschillende manieren het verschil maken.

Lees verder »
nl_NL