Top 5 features van smart lockers op kantoor

Smart lockers op kantoor bieden veel meer dan alleen een veilige opbergplek. Het geeft medewerkers de vrijheid om overal te kunnen werken, waar en wanneer ze maar willen. Het verbetert de samenwerking onderling én de slimme lockeroplossing bespaart ook nog eens veel tijd voor beheerders.

Een oplossing die precies bij de dynamische werkomgevingen van vandaag de dag passen. Maar welke features van smart lockers zijn een must-have om ervoor te zorgen dat het de investering waard is? Dat leest u in dit artikel! 

Top 5 features smart lockers

1. Self-management

Het slimme lockersysteem van LoQit is ontwikkeld op basis van de pijler 'Self-management'. Gebruikers krijgen meer zelfstandigheid met betrekking tot het beheren en gebruiken van de lockers. Beheerders krijgen een meer monitorende taak en worden grotendeels ontzorgd door geavanceerde technologieën.

Gebruik de lockers waar, wanneer en hoe je maar wilt

Medewerkers kunnen de lockers eenvoudig beheren met een toegangspas, pincode, vingerafdruk of met een smartphone. Dankzij deze geavanceerde vergrendelingstechnologie is het gedoe met het verliezen van sleutels – en daarmee het (de)blokkeren van lockers – verleden tijd. 

Beheren van gebruikers

Beheerders kunnen veel tijd besparen met de slimme lockeroplossing van LoQit. De geavanceerde technologie van het systeem zorgt ervoor dat de beheerder een monitorende taak krijgt en eenvoudig de lockers op afstand kan beheren. Zo is het mogelijk om:

  • Elke lockerwand afzonderlijke instellingen mee te geven. Zo is het mogelijk om de ene wand voor vast gebruik in te stellen en de ander voor flexibel gebruik.
  • Gebruikersgroepen te beheren in één systeem.
  • Bezetting- en toestemmingscontrole binnen handbereik te configureren. 


Slimme technologieën

Deze slimme gebruiksconfiguraties zorgen ervoor dat de lockers te allen tijde beschikbaar zijn voor medewerkers, wat cruciaal is voor een dynamische werkomgeving. De beheerder heeft aanzienlijk minder administratieve werkzaamheden, en de productiviteit en welzijn van de medewerkers gaat juist omhoog door ze weer een eigen (opberg)plek te geven. 

2. Cloud-based

Het gebruik van cloud software is de afgelopen jaren in een enorme stroomversnelling geraakt. Cloudgebaseerde opties hebben tegenwoordig bij alle organisaties de voorkeur. De SaaS-oplossing van LoQit sluit hier perfect op aan. Het lockersysteem is dankzij deze oplossing niet alleen veilig en flexibel in gebruik, het systeem is altijd up-to-date en nieuwe features staan altijd tot uw beschikking.

Geen gedoe met computersoftware

De cloudgebaseerde oplossing betekent dat u zelf geen gedoe meer ervaart met het opzetten of runnen van een datacenter, of het investeren in computersoftware- en hardware. Dit neemt LoQit allemaal voor u uit handen. Alle gegevens worden veilig opgeslagen binnen de Microsoft Azure omgeving volgens de GDPR richtlijnen. 

Tijdwinst voor uw IT-team

Alle gegevens worden veilig opgeslagen en verwerkt door LoQit. Dit kan gedaan worden met weinig tot geen verstoringen en scheelt uw IT-team veel tijd, waardoor u ook nog eens kosten bespaart. 

3. Duurzame oplossing

Maatschappelijk verantwoord ondernemen stelt grote en kleine organisaties in staat om producten te kiezen die bij hen passen en de sociale verandering stimuleren. Werkplekken toekomstbestendig maken is één van die duurzame oplossingen.

Een dynamische werkomgeving past perfect bij het verantwoord ondernemen. Werkplekken worden efficienter en effectiever ingericht, hybride werken vormt de norm en meetings vinden steeds vaker online plaats. En met het gebruik van smart lockers kunt u dit plaatje compleet maken. Want met een dynamische lockeroplossing heeft u veel minder lockers per medewerker nodig. 

Optimale inrichting

Op basis van actuele gebruikersgegevens kan LoQit uw opslagfaciliteiten optimaal inrichten, ook als de dynamiek binnen de organisatie verandert. Zo kunnen we precies bepalen hoeveel smart lockers u nodig heeft voor vast of flexibel gebruik en welke features passen binnen uw organisatie. En niet geheel onbelangrijk: het slimme lockersysteem is volledig elektronisch en past binnen het duurzaamheidsbeleid van veel organisaties. 

4. Realtime data

Met de slimme lockeroplossing van LoQit krijgt u realtime inzicht in het gebruik van de lockers. Waardevolle inzichten die u weer kunt gebruiken om de opslag te optimaliseren.

Inzicht in gegevens

Beheerders kunnen in het lockermanagement systeem realtime de gebruiksgegevens bekijken. Zo kunt u bijvoorbeeld zien welke lockers bezet zijn, welke lockers dagelijks worden gebruikt of welke lockers een lange tijd niet zijn geopend. Hierdoor bent u in staat om de opslagcapaciteit goed te beoordelen en te optimaliseren. Naast dat u gerichte beslissingen en investeringen kunt doen, bespaart deze manier van dataverzameling en rapportage u ook veel tijd.

5. Naadloze integratie

De lockeroplossing van LoQit kan naadloos geïntegreerd worden met externe applicaties binnen uw organisatie. Het systeem sluit hierdoor perfect aan op de algehele workflow en het verbeteren van bedrijfsprocessen.

Verfijnen van bedrijfsprocessen

Of het nu gaat om het verbeteren van de productiviteit op de werkplek, de klantervaring of de beveiliging, integraties spelen een belangrijke rol bij het verfijnen van de bedrijfsprocessen. De flexibiliteit van het LoQit lockermanagement systeem maakt het mogelijk om eenvoudig te koppelen of zelfs te integreren met uw bestaande systemen. Het doel: een zo efficiënt mogelijke werkwijze te creëren voor alle medewerkers en gebruikers.

Meer informatie?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Businesspark Friesland-West 27A, 8447 SL Heerenveen

info@loqit.nl, +31 (0)512 20 40 40

Laatste nieuws

Kennemer Lyceum

Uitbreiding voor Kennemer Lyceum in Overeen

Voor het Kennemer Lyceum in Overeen hebben we in samenwerking met Oostwoud 260 extra elektronische lockers geplaatst. Uitgerust met het LoQit sluitsysteem, dat zowel voor de studenten als beheerders eenvoudig te bedienen is.

lockersysteem mogelijkheden

Eén lockersysteem, een veelvoud aan mogelijkheden

Stel je voor: met één simpele druk op de knop niet alleen je persoonlijke bezittingen veilig opbergen, maar ook pakketjes ontvangen, beheren en uitgeven. Dit is allemaal mogelijk met het lockersysteem van LoQit!

business development manager

Vacature Microsoft Azure Engineer

Bij LoQit zijn we op zoek naar een ervaren en gedreven Microsoft Azure Engineer om ons team te versterken. Als software engineer speel je een belangrijke rol in het configureren, monitoren en optimaliseren van ons SaaS-platform binnen de Microsoft Azure omgeving. Je gaat zelfstandig te werk en zowel binnen deze functie als in de organisatie kun je op verschillende manieren het verschil maken.

nl_NL