Hoe digitale lockers bijdragen aan een betere studentenervaring op scholen en universiteiten

Traditionele lockers met hangsloten zijn verleden tijd, en slimme digitale lockers nemen hun plaats in. Deze geavanceerde lockers maken gebruik van nieuwste technologieën zoals RFID, biometrische scans en integraties met schoolsoftware. Ze brengen een enorme verandering teweeg in hoe studenten hun persoonlijke en academische bezittingen opslaan en beheren. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe digitale lockers bijdragen aan een betere ervaring voor de student en school: 

1. Efficiëntere lockerindelingen

2. Self-management

LoQit heeft ‘Self-Management’ als kernprincipe, wat betekent dat studenten hun eigen locker kunnen beheren via de app. Ze kunnen bijvoorbeeld hun schoolpas koppelen voor toegang of een locker reserveren, waardoor de beheerder wordt ontzorgd en administratieve lasten verminderd worden. Bovendien kan de beheerder alle instellingen eenvoudig beheren in het Locker Management systeem. 

Innovatief Locker Management Systeem

3. Verbeterde beveiliging

Het elektronische sluitsysteem biedt verbeterde beveiliging met functies zoals biometrische scans en RFID-technologie. Dit zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde studenten toegang hebben tot hun toegewezen lockers, waardoor de veiligheid van persoonlijke bezittingen wordt gegarandeerd. 

In een ander artikel lees je meer over onze veiligheidsmaatregelen en handhaving van GDPR-richtlijnen

4. Integratie met schoolsoftware

Het systeem kan eenvoudig worden geïntegreerd met andere schoolsoftware, zoals leerlingvolgsystemen of elektronische leeromgevingen. Dit betekent dat wanneer een student zich inschrijft, een locker automatisch kan worden toegewezen op basis van de gegevens van de student, wat het administratieve proces stroomlijnt. (Single Sign On)

Veilige en slimme digital lockers voor scholen

Digitale lockers vormen een belangrijke pijler in de optimalisatie van de studentenervaring. Ze vereenvoudigen lockerbeheer voor zowel studenten als beheerders, dragen bij aan de veiligheid en efficiëntie op de campus, en bieden een meer gepersonaliseerde ervaring. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op. 

Businesspark Friesland-West 27A, 8447 SL Heerenveen

info@loqit.nl, +31 (0)512 20 40 40

Meer informatie?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Laatste nieuws

Kennemer Lyceum
Onderwijs

Uitbreiding voor Kennemer Lyceum in Overeen

Voor het Kennemer Lyceum in Overeen hebben we in samenwerking met Oostwoud 260 extra elektronische lockers geplaatst. Uitgerust met het LoQit sluitsysteem, dat zowel voor de studenten als beheerders eenvoudig te bedienen is.

Lees verder »
business development manager
Vacatures

Vacature Microsoft Azure Engineer

Bij LoQit zijn we op zoek naar een ervaren en gedreven Microsoft Azure Engineer om ons team te versterken. Als software engineer speel je een belangrijke rol in het configureren, monitoren en optimaliseren van ons SaaS-platform binnen de Microsoft Azure omgeving. Je gaat zelfstandig te werk en zowel binnen deze functie als in de organisatie kun je op verschillende manieren het verschil maken.

Lees verder »
nl_NL