Asset management voor lockers

De uitgifte van benodigdheden voor medewerkers, klanten of bezoekers wilt u uiteraard zo efficiënt mogelijk regelen. Toch gebeurt dit nog vaak met de hand – en dat kost veel tijd. Door het inzetten van lockers als uitgiftepunt is het heel eenvoudig om ‘assets’ beschikbaar te stellen. Onder andere kantoorbenodigdheden, service- en gezondheidsproducten kunnen via elektronische lockers eenvoudig ter beschikking gesteld worden aan degenen die daarvoor toestemming hebben gekregen.

Wat is asset management voor lockers?

Bij asset management voor lockers draait het om het beschikbaar stellen van apparatuur of bedrijfsmiddelen (assets), zónder tussenkomst van een persoon die deze assets beschikbaar moet stellen. Het doel van asset management is om ervoor te zorgen dat de assets van een organisatie op een zo efficiënt en effectief mogelijke wijze worden gebruikt en beheert. Zo maximaliseer je de waarde van de bedrijfsmiddelen voor de organisatie. 

Dit kan worden gedaan door gebruik te maken van een uitgifte lockersysteem. Een veilige opslagoplossing die het mogelijk maakt om op een eenvoudige manier apparatuur of bedrijfsmiddelen te verhuren. Scholen kunnen op die manier bijvoorbeeld eenvoudig lesmateriaal uitlenen. Bouwbedrijven kunnen boormachines beschikbaar stellen voor gebruik om vervolgens weer veilig op te bergen. Ziekenhuizen kunnen medische uitrusting met een gerust hart ter beschikking stellen. Kantoren kunnen spullen voor een vergadering, zoals een beamer veilig uitgeven. Een servicedesk kan gerepareerde laptops eenvoudig teruggeven via een lockerwall. En zo kunnen we nog tal van voorbeelden bedenken.

Hoe werkt een uitgifte locker?

  1. In het Locker Management Systeem geeft de manager aan wie toegang heeft tot de elektronische lockers.
  2. Medewerkers kiezen een vrije locker in de app.
  3. Indien de assets niet standaard in de lockers aanwezig zijn, worden ze klaargelegd. 
  4. Medewerkers kunnen de lockers openen met een RFID-pas, pincode, QR-code of via inloggegevens op de terminal. 
  5. Na gebruik kunnen de assets weer teruggelegd worden in de lockers en opnieuw beschikbaar worden gesteld.
asset management voor lockers

Functies en mogelijkheden

Goede service

Het inzetten van lockers als uitgiftepunt maakt het mogelijk om medewerkers, klanten, bezoekers of passanten een geweldige service te bieden. Zonder dat u daarvoor mensen hoeft in te zetten.

Volledige controle

U bepaalt wie er toegang heeft tot de lockers. Medewerkers, bezoekers, klanten of passanten? Moeten ze zich registreren of mogen ze anoniem gebruik maken van de assets?

App voor gebruikers

Gebruikers kunnen in de app alle voorkomende acties uitvoeren. Een bedrijfsmiddel vooraf reserveren of claimen, de locker openen en de spullen retourneren.

Lockerbeheer

Beheerders kunnen de lockers en gebruikers beheren in het Locker Management Systeem van LoQit. Denk aan authenticatie, autorisatie en communicatie. U kunt eenvoudig inloggen via de browser op uw pc of laptop.

Digitale betalingen

U kunt ervoor kiezen om de assets zonder of tegen betaling beschikbaar te stellen. Gebruikers kunnen eenvoudig betalen via de app op hun smartphone.

Tracking

In het Locker Management Systeem ziet u precies wat de status van uw lockervoorraad is. U kunt precies zien welke assets in gebruik zijn en welke medewerker het in gebruik heeft. Dit vereenvoudigt het terugvinden, mochten ze de spullen vergeten terug te brengen.

Systeemintegratie

De lockermanagement software van LoQit is zo geschreven dat het eenvoudig is om een koppeling te maken of zelfs volledig te integreren met andere software systemen.

Cloud-oplossing

Met de cloud-oplossing van LoQit zijn uw systemen en software altijd up to date qua beveiliging en functionaliteiten. Tevens worden alle gegevens opgeslagen volgens de GDPR richtlijnen.

Businesspark Friesland-West 27A, 8447 SL Heerenveen

info@loqit.nl, +31 (0)512 20 40 40

Meer informatie?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Laatste nieuws

lockers zorg

Voordelen dynamisch lockergebruik in de zorg

Met het elektronische lockersysteem van LoQit voorziet u uw personeel van een gebruiksvriendelijke en veilige plek om persoonlijke spullen op te bergen. Uw medewerkers hebben hierdoor geen omkijken meer naar hun spullen en kunnen zich volledig concentreren op wat écht belangrijk is: hun werk als zorgprofessional.

personeelslockers loqit

Gemeente Soest

Voor Gemeente Soest heeft LoQit de personeelslockers voorzien van een elektronisch sluitsysteem. Vanaf nu kan het personeel hun spullen veilig en eenvoudig opbergen in de elektronische lockers.

roc nijmegen lockers

ROC Nijmegen

Voor de locatie aan de Heyendaalseweg van het ROC Nijmegen heeft LoQit in samenwerking met Oostwoud Franeker de school mogen voorzien van 180 elektronische lockers.