Wat is een elektronisch sluitsysteem voor lockers?

In dit artikel vertellen we u er alles over!

Een elektronisch sluitsysteem voor lockers; wat is het precies en hoe werkt het?

We leven momenteel in een digitale samenleving waarin elk aspect van ons leven sterk wordt beïnvloed door digitalisering. Onze communicatie, het onderhouden van onze sociale contacten en ook de manier waarop we leren en werken. En dit zien we ook terug in de manier waarop we bijvoorbeeld waardevolle spullen willen opbergen. We hechten veel waarde aan onze privacy, veiligheid en gemak. Lockers die voorzien zijn van een elektronisch lockerslot sluiten hier perfect op aan: ze zijn eenvoudig te bedienen vanaf je mobiel en super veilig. Maar wat is een elektronisch sluitsysteem voor lockers nou precies en hoe werkt het? 

In dit artikel vertellen we u er alles over. Handig voor als je je aan het oriënteren bent om waardevolle spullen veilig op te slaan of als u twijfelt of een elektronisch lockerslot wat voor uw organisatie is!

Wat is een elektronisch sluitsysteem voor lockers?

Een elektronisch sluitsysteem is een intelligent sluitsysteem dat voorzien is van elektronica en aangestuurd wordt met software. Dit sluitsysteem kan op twee manieren stroom krijgen: via netstroom of via een batterij. Het slot kan eenvoudig worden bediend via de telefoon of tablet dankzij een app die te downloaden is in de Play store of Apple store. Sommige elektronische sluitsystemen kun je ook bedienen met een pincode, badge, keycard of druppel.

De gebruiker kan met een elektronisch sluitsysteem eenvoudig zijn of haar eigen account koppelen aan het systeem en zo altijd en overal de locker bedienen. De beheerder van het elektronisch sluitsysteem voor lockers heeft een meer toezichthoudende taak. Hij kan de instellingen voor gebruik op afstand aanpassen en heeft realtime inzicht in het lockergebruik. Tevens zijn vaak de instellingen van een elektronisch lockerslot volledig naar eigen wensen in te richten.

Hoe werkt een elektronisch sluitsysteem voor lockers?

Wanneer een elektronisch sluitsysteem op het netstroom wordt aangesloten, betekent dit dat het slot van iedere locker apart bekabeld wordt. Via het net wordt de stroom dan toegediend naar het sluitsysteem. Dit is een goede optie voor als je nieuwe lockers laat plaatsen en niet de nadelen van het continu
vervangen van batterijen voor batterijsloten wilt ervaren.

Door te kiezen voor een bekabeld sluitsysteem heb je tevens meer opties voor het gebruik van het lockerslot. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit de software tijdsrestricties toevoegen, instellen wanneer lockers standaard worden vrijgegeven of betaalmogelijkheden toevoegen. En ook het scherm kan tot in detail op maat gemaakt worden.

wat is een elektronisch lockerslot

Lockers openen met een elektronisch sluitsysteem

Sluitsystemen die zijn aangesloten op het netstroom zijn zeer gemakkelijk te bedienen voor zowel de gebruiker als de beheerder. Over het algemeen zie je drie manieren om een elektronisch sluitsysteem mee te openen:

Lockers online reserveren met een app

Een elektronisch sluitsysteem welke is aangesloten op het netwerk biedt tal van mogelijkheden. Het hele sluitsysteem kun je vaak naar eigen wens inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld de lockers al beschikbaar maken in een app, zodat de gebruikers online een locker kunnen reserveren. Zeer handig voor evenementen om drukte bij de lockers te voorkomen. Maar ook voor scholen is het handig. Studenten kunnen thuis al hun locker uit kiezen en die voor het gehele schooljaar claimen, betaald of onbetaald.

De voordelen van een elektronisch sluitsysteem

Tegenwoordig hechten we veel waarde aan onze privacy en veiligheid. Maar kiezen we ook graag voor gemak en snelheid. Het tijdperk met sleutels of muntjes gebruiken bij een locker hebben we inmiddels wel achter de rug. En een elektronisch sluitsysteem is daar de nieuwste opvolger van die goed past bij de tijd waarin we nu leven.  

Lockers met een elektronisch sluitsysteem bieden veel voordelen voor zowel de gebruiker als de beheerder. Een aantal voordelen van een elektronisch lockerslot:

De beste elektronisch sluitsysteem oplossing maak je samen met LoQit

Elektronische sluitsystemen voor lockers of uitgiftesystemen kun je op meerdere manieren inzetten en gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de rechten die een gebruiker mag hebben, of ze moeten betalen voor gebruik en of je het sluitsysteem wilt laten samenwerken met de reeds bestaande systemen. 

Elke organisatie heeft net weer wat andere wensen en daar is het elektronisch sluitsysteem van LoQit volledig op ingericht. Zo is het zelfs mogelijk om het sluitsysteem te koppelen of te integreren met andere systemen die reeds in gebruik zijn binnen uw organisatie. Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden en gaan we op zoek naar een zo efficiënt mogelijke inzet van het sluitsysteem voor uw lockers. 

nl_NL