Wat zijn de voordelen van een elektronisch sluitsysteem?

Er zijn vele manieren om de toegang af te sluiten van lockers en/of uitgiftesystemen. Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker elektronisch en dit biedt vele voordelen. Welke dat zijn? Dat lees je in dit artikel!

Het toegangsbeheer van onder andere lockers en uitgiftesystemen gebeurt tegenwoordig steeds vaker elektronisch. Natuurlijk niet zo gek als je kijkt naar de digitale wereld waarin we momenteel leven. De digitale innovaties schieten als paddenstoelen uit de grond en ook in de wereld van sluitsystemen staan de ontwikkelingen zeker niet stil. Want, in vergelijking met traditionele sluitsystemen als sleutels en tags, gaat er een wereld voor je open als je kijkt naar de mogelijkheden en voordelen van een elektronisch sluitsysteem. In dit artikel lichten we de belangrijkste voordelen van een slim sluitsysteem toe. 

voordelen loqit elektronisch sluitsysteem

Het belang van een elektronisch toegangssysteem

Allereerst willen we graag benadrukken hoe belangrijk het is om toegangssystemen op een zorgvuldige manier te beheren. Met een elektronisch sluitsysteem kun je namelijk als organisatie veel beter je sleutelplan beheren. Met fysieke sleutels kun je een gebruiker wel snel toegang geven tot een bepaalde ruimte, maar wanneer hij of zij deze sleutel kwijt raakt moet je vaak het hele systeem vervangen in verband met de veiligheid. 

Bij een slim sluitsysteem is dit niet nodig en kun je heel eenvoudig toegang tot een ruimte verschaffen of ontzeggen. Dit gepaard met een groot gebruikersgemak en een systeem waarbij je het sleutelplan overzichtelijk kunt beheren, maakt het elektronisch sluitsysteem bijna onmisbaar binnen elke organisatie die veel waarde hecht aan privacy en veiligheid. 

De voordelen van een elektronisch sluitsysteem

Een elektronisch sluitsysteem brengt een groot gebruiksgemak met zich mee. Het systeem is overzichtelijk, eenvoudig te beheren en je kunt de toegang voor lockers en uitgiftesystemen centraal autoriseren. Dit kan met een elektronische sleutel, een paslezer of een telefoon, en dat per gelegenheid. De mogelijkheden zijn ongekend en worden aangepast naar de behoefte van de klant. 

Om je een beeld te geven van de voordelen van een elektronisch sluitsysteem, sommen we de voordelen van het LoQit systeem voor je op. De voordelen verschillen namelijk per aanbieder en een aantal technieken kun je alleen bij ons krijgen. Zo werken wij met een Saas-oplossing (Software as a Service) en werken de beheerders en gebruikers vanuit een account.

Zelfmanagement

Bij LoQit werken we met een SaaS-oplossing. Beheerders en gebruikers werken vanuit een account en kunnen op deze manier veel zelf regelen.

Eenvoudige bediening

De gebruiker kan de locker eenvoudig bedienen via de LoQit app en de beheerder kan in één overzichtelijk systeem alle lockers beheren.

Virtueel betalen

Gebruikers kunnen eenvoudig via de Wallet in de LoQit app betalen. En dit is uniek; want alleen het sluitsysteem van LoQit heeft een eigen betaalplatform.

Multi card reader

In de app kan de gebruiker elk gewenste RFID kaart koppelen aan het account. Zo kan de gebruiker zelf een kaart verwijderen bij verlies of een nieuwe kaart koppelen.

Integratie met systemen

Het LoQit sluitsysteem kan geïntegreerd of gekoppeld worden aan elk gewenst systeem. Wel zo overzichtelijk voor de beheerder.

Weinig elektronica

Deze klinkt wellicht een beetje gek, maar ons sluitsysteem bevat weinig elektronica. Het systeem van LoQit is hierdoor minder gevoelig voor omgevingsfactoren.

1. Zelfmanagement

Om de beheerslast van de beheerder zo laag mogelijk te houden en de gebruiker een zo’n goed mogelijke ervaring te geven, werkt LoQit vanuit een SaaS-oplossing (Software as a Service). Zowel de beheerder als de gebruiker kan op deze manier zijn of haar account zelf beheren. De beheerder wordt op deze manier ontzorgd en krijgt een meer monitorende taak. De gebruiker krijgt meer zelfstandigheid bij het beheren en gebruiken van een locker.

Als beheerder werk je vanuit een webportal waarin je onder andere de volgende zaken zelf kunt regelen:

  • Je kunt in het Locker Management Systeem (LMS) de lockers zelf indelen, groeperen en configureren. 
  • Aanmaken van groepen en type gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan betalende of niet betalende gebruikers.
  • Lockergroepen of individuele lockers verschillend configureren: vast of tijdelijk gebruik, inname of uitgifte, betalen of niet betalen, gebruik als postvak, etc. 
  • Eenvoudig toegang aan gebruikers verschaffen of ontzeggen. Tevens kun je met één druk op de knop alle lockers openen; handig voor het schoonmaken.
voordelen elektronisch sluitsysteem dashboard

Gebruikers kunnen een locker beheren vanuit de LoQit app, waar ze onder andere de volgende zaken kunnen regelen:

  • Binnen een paar stappen kun je een locker reserveren en eenvoudig weer vrijgeven. 
  • Mogelijkheid om verschillende passen of tags te koppelen in de LoQit app, waarmee je vervolgens de lockers kunt openen. 
  • Eenvoudig je digitale Wallet beheren en opwaarderen. Gebruikers kunnen op deze manier virtueel betalen voor het gebruik van een locker. 

2. Makkelijke bediening

De beheerder werkt vanuit een overzichtelijk Locker Management Systeem waar hij of zij het gebruik van de lockers eenvoudig kan beheren. Hetzelfde geldt voor de gebruiker, zij kunnen het systeem gemakkelijk bedienen via de LoQit app. Deze is te downloaden in de App Store en in de Play Store.

Wanneer je gebruik wilt maken van een locker kun je als gebruiker de QR-code scannen met je mobiel. Vervolgens opent de app zich automatisch en kun je je registreren met een e-mail. De beheerder kan het lockermanagement eenvoudig beheren in een webportal. 

voordelen elektronisch sluitsysteem app

3. Virtueel betalen

Bij het elektronisch sluitsysteem van LoQit is het mogelijk om gebruikers virtueel te laten betalen via de Wallet in de LoQit app en middels iDeal. We maken dus geen gebruik van betaalterminals die storingsgevoelig zijn en zeer kostbaar qua aanschaf en abonnement. 

Het is mogelijk om gebruikers op verschillende manieren te laten betalen. Een vast bedrag per jaar voor het gebruik, een variabel bedrag per uur of een vast bedrag per dag; er is heel veel mogelijk. Dit kan de beheerder in samenwerking met LoQit allemaal zelf instellen in het systeem. 

De gebruiker kan in de app het saldo beheren en opwaarderen. Met de app kunnen gebruikers dus niet alleen de lockers bedienen, maar het functioneert ook als digitale portemonnee waarmee ze kunnen betalen. 

4. Multi card reader

Dankzij onze multi card reader die in het slimme sluitsysteem zit, kunnen gebruikers in de app allerlei verschillende passen aan het account toevoegen. Denk aan je schoolpas, OV chipkaart of bijvoorbeeld een klantenkaart van je favoriete bouwmarkt. Zodra je een pas hebt gekoppeld kun je in het vervolg de pas scannen om een locker te openen. 

Ben je een pas kwijt? Dan kun je deze zelf ontkoppelen in de app, zodat je zeker weet dat niemand een locker met jouw account kan reserveren. De beheerder heeft met deze functionaliteit zelf geen werk van het toekennen of verwijderen van passen.

terminal foto met hand pas

5. Integratie met systemen

Het sluitsysteem van LoQit kun je op verschillende manieren koppelen met andere systemen. Vaak maken organisaties al gebruik van genoeg verschillende systemen en ons systeem kun je hier makkelijk aan koppelen. Stel je voor je werkt als school in het programma Magister en voert daar alle studenten in. Dankzij de koppeling met het LoQit systeem komen automatisch de benodigde gegevens in onze database terecht en ontvangen de studenten een mail omtrent het lockergebruik. Ons systeem functioneert op dat moment als het ware onderliggend aan het andere systeem. 

6. Weinig elektronica

Bij LoQit hebben we een elektronisch sluitsysteem ontwikkeld waar weinig elektronica in zit. Dat klinkt gek als je het hebt over een elektronisch sluitsysteem, maar hoe minder elektronica deze bevat, hoe minder gevoelig het systeem is voor omgevingsfactoren. Denk aan factoren als temperatuur en vocht. De robuustheid wordt hiermee verhoogd en wat overblijft is een betrouwbaar slot dat uiterst effectief kan worden ingezet. 

Sluitsysteem oplossingen op maat

Op zoek naar een elektronisch sluitsysteem voor uw organisatie? Wij weten als specialist in elektronische sluitsystemen als geen ander wat hier bij komt kijken. Het is niet alleen de vraag hoe je straks de lockers kunt openen, maar ook wie, waar en wanneer. Om een zo’n goed mogelijk sluitsysteem op maat aan te kunnen bieden gaan we graag met elkaar in gesprek, zodat we mee kunnen denken om tot een passende lockeroplossing te komen. 

nl_NL