Batterijsloten vs bekabelde sloten voor lockers

Elektronische sluitsystemen bieden onmiskenbare voordelen voor het veilig opbergen van persoonlijke bezittingen. Maar als we bekabelde sloten voor lockers vergelijken met batterijsloten, wordt al snel duidelijk dat bekabelde sloten niet alleen milieuvriendelijker zijn, maar ook zorgen voor een betrouwbare keuze. Laten we eens kijken naar de impact van batterijsloten en waarom bekabelde sloten een duurzamere en betere keuze zijn!

Minder batterijafval

Batterijsloten vereisen regelmatige batterijvervangingen, vooral bij grootschalige toepassingen met veel sloten zoals bijvoorbeeld in kantoren, scholen of openbare ruimtes. Voor 1000 sloten heb je al snel 3000 AA(A) batterijen nodig. Deze batterijen moeten elke keer worden weggegooid en vervangen, wat niet alleen tijdrovend is, maar ook resulteert in een aanzienlijke hoeveelheid afval. Dit afval kan een negatieve impact hebben op het milieu.

Verminderde onderhoudskosten

Bekabelde sloten hebben aanzienlijk lagere onderhoudskosten in vergelijking met batterijsloten. Eenmaal aangesloten op het elektriciteitsnet kunnen bekabelde sloten jarenlang meegaan zonder dat er batterijen vervangen hoeven te worden. Dit leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn, omdat er geen constante batterijaankopen nodig zijn.

Verbeterde betrouwbaarheid

Bekabelde sloten hebben een stabiele stroomtoevoer vanuit het elektriciteitsnet, wat resulteert in een betrouwbare werking. Batterijsloten daarentegen zijn afhankelijk van de levensduur van de batterijen, wat kan leiden tot onverwachte uitval of storingen wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Dit kan frustratie veroorzaken bij gebruikers en extra onderhoudstijd vereisen om de batterijen te controleren en te vervangen.

Gebruiksgemak en functionaliteit

Bekabelde sloten bieden ook voordelen op het gebied van gebruiksgemak en functionaliteit. Omdat ze op het elektriciteitsnet zijn aangesloten, kunnen ze extra functies hebben zoals USB-laadpunten en LED-verlichting. Dit draagt bij aan het comfort en de gebruikservaring voor de gebruikers van de lockers.

Duurzaam elektronisch sluitsysteem

Door te kiezen voor bekabelde sloten voor uw lockers in plaats van batterijsloten, draagt u bij aan een groenere footprint. Batterijafval kan aanzienlijk bijdragen aan de vervuiling van het milieu, vooral als het gaat om grootschalige toepassingen met veel batterijen. Door te kiezen voor het elektronisch sluitsysteem van LoQit vermindert u de hoeveelheid afgedankte batterijen en bevordert u een duurzamere omgeving. Bovendien scheelt het u ook nog eens veel tijd en kosten. 

Businesspark Friesland-West 27A, 8447 SL Heerenveen

info@loqit.nl, +31 (0)512 20 40 40

Meer informatie?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Laatste nieuws

Kennemer Lyceum

Uitbreiding voor Kennemer Lyceum in Overeen

Voor het Kennemer Lyceum in Overeen hebben we in samenwerking met Oostwoud 260 extra elektronische lockers geplaatst. Uitgerust met het LoQit sluitsysteem, dat zowel voor de studenten als beheerders eenvoudig te bedienen is.

lockersysteem mogelijkheden

Eén lockersysteem, een veelvoud aan mogelijkheden

Stel je voor: met één simpele druk op de knop niet alleen je persoonlijke bezittingen veilig opbergen, maar ook pakketjes ontvangen, beheren en uitgeven. Dit is allemaal mogelijk met het lockersysteem van LoQit!

business development manager

Vacature Microsoft Azure Engineer

Bij LoQit zijn we op zoek naar een ervaren en gedreven Microsoft Azure Engineer om ons team te versterken. Als software engineer speel je een belangrijke rol in het configureren, monitoren en optimaliseren van ons SaaS-platform binnen de Microsoft Azure omgeving. Je gaat zelfstandig te werk en zowel binnen deze functie als in de organisatie kun je op verschillende manieren het verschil maken.

nl_NL