Batterijsloten vs bekabelde sloten voor lockers

Elektronische sluitsystemen bieden onmiskenbare voordelen voor het veilig opbergen van persoonlijke bezittingen. Maar als we bekabelde sloten voor lockers vergelijken met batterijsloten, wordt al snel duidelijk dat bekabelde sloten niet alleen milieuvriendelijker zijn, maar ook zorgen voor een betrouwbare keuze. Laten we eens kijken naar de impact van batterijsloten en waarom bekabelde sloten een duurzamere en betere keuze zijn!

Minder batterijafval

Batterijsloten vereisen regelmatige batterijvervangingen, vooral bij grootschalige toepassingen met veel sloten zoals bijvoorbeeld in kantoren, scholen of openbare ruimtes. Voor 1000 sloten heb je al snel 3000 AA(A) batterijen nodig. Deze batterijen moeten elke keer worden weggegooid en vervangen, wat niet alleen tijdrovend is, maar ook resulteert in een aanzienlijke hoeveelheid afval. Dit afval kan een negatieve impact hebben op het milieu.

Verminderde onderhoudskosten

Bekabelde sloten hebben aanzienlijk lagere onderhoudskosten in vergelijking met batterijsloten. Eenmaal aangesloten op het elektriciteitsnet kunnen bekabelde sloten jarenlang meegaan zonder dat er batterijen vervangen hoeven te worden. Dit leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn, omdat er geen constante batterijaankopen nodig zijn.

Verbeterde betrouwbaarheid

Bekabelde sloten hebben een stabiele stroomtoevoer vanuit het elektriciteitsnet, wat resulteert in een betrouwbare werking. Batterijsloten daarentegen zijn afhankelijk van de levensduur van de batterijen, wat kan leiden tot onverwachte uitval of storingen wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Dit kan frustratie veroorzaken bij gebruikers en extra onderhoudstijd vereisen om de batterijen te controleren en te vervangen.

Gebruiksgemak en functionaliteit

Bekabelde sloten bieden ook voordelen op het gebied van gebruiksgemak en functionaliteit. Omdat ze op het elektriciteitsnet zijn aangesloten, kunnen ze extra functies hebben zoals USB-laadpunten en LED-verlichting. Dit draagt bij aan het comfort en de gebruikservaring voor de gebruikers van de lockers.

Duurzaam elektronisch sluitsysteem

Door te kiezen voor bekabelde sloten voor uw lockers in plaats van batterijsloten, draagt u bij aan een groenere footprint. Batterijafval kan aanzienlijk bijdragen aan de vervuiling van het milieu, vooral als het gaat om grootschalige toepassingen met veel batterijen. Door te kiezen voor het elektronisch sluitsysteem van LoQit vermindert u de hoeveelheid afgedankte batterijen en bevordert u een duurzamere omgeving. Bovendien scheelt het u ook nog eens veel tijd en kosten. 

Businesspark Friesland-West 27A, 8447 SL Heerenveen

info@loqit.nl, +31 (0)512 20 40 40

Meer informatie?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Laatste nieuws

scalda

Scalda

Scalda is een school voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneducatie. In totaal bieden ze 17 verschillende opleidingen aan. Van sport, bewegen en dans tot aan maritiem

slimme lockeroplossing

Beveiliging en privacy in slimme lockeroplossingen

In een tijd waarin technologie steeds meer in ons dagelijks leven is geïntegreerd, zijn slimme lockeroplossingen een welkome toevoeging voor bedrijven en instellingen. Deze innovatieve systemen bieden niet alleen handige opslagmogelijkheden, maar ook een naadloze en efficiënte gebruikerservaring. Bij LoQit hebben we meer dan tien jaar ervaring in het veilig opbergen van waardevolle spullen. Ons state-of-the-art elektronisch sluitsysteem is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar handhaaft ook de hoogste normen voor beveiliging en privacy.

Optimalisatie van ruimtegebrek met smart lockers

Onze premium lockeroplossingen bieden moeiteloze toegang, ongeëvenaarde beveiliging en naadloos beheer van persoonlijke bezittingen. Om aan de diverse behoeften van gebruikers te voldoen, bieden we een scala aan identificatiemethoden aan. Denk hierbij aan toegangspassen, vingerafdrukken, pincodes, RFID, QR-codes en smartphone-apps. Zo kan een fitnessliefhebber bijvoorbeeld een pincode intoetsen om zijn locker te openen, terwijl een kantoormedewerker zijn toegangspas gebruikt. Deze verschillende methoden zorgen voor ultiem gebruiksgemak en personalisatie.

nl_NL