Batterijsloten vs bekabelde sloten voor lockers

Elektronische sluitsystemen bieden onmiskenbare voordelen voor het veilig opbergen van persoonlijke bezittingen. Maar als we bekabelde sloten voor lockers vergelijken met batterijsloten, wordt al snel duidelijk dat bekabelde sloten niet alleen milieuvriendelijker zijn, maar ook zorgen voor een betrouwbare keuze. Laten we eens kijken naar de impact van batterijsloten en waarom bekabelde sloten een duurzamere en betere keuze zijn!

Minder batterijafval

Batterijsloten vereisen regelmatige batterijvervangingen, vooral bij grootschalige toepassingen met veel sloten zoals bijvoorbeeld in kantoren, scholen of openbare ruimtes. Voor 1000 sloten heb je al snel 3000 AA(A) batterijen nodig. Deze batterijen moeten elke keer worden weggegooid en vervangen, wat niet alleen tijdrovend is, maar ook resulteert in een aanzienlijke hoeveelheid afval. Dit afval kan een negatieve impact hebben op het milieu.

Verminderde onderhoudskosten

Bekabelde sloten hebben aanzienlijk lagere onderhoudskosten in vergelijking met batterijsloten. Eenmaal aangesloten op het elektriciteitsnet kunnen bekabelde sloten jarenlang meegaan zonder dat er batterijen vervangen hoeven te worden. Dit leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn, omdat er geen constante batterijaankopen nodig zijn.

Verbeterde betrouwbaarheid

Bekabelde sloten hebben een stabiele stroomtoevoer vanuit het elektriciteitsnet, wat resulteert in een betrouwbare werking. Batterijsloten daarentegen zijn afhankelijk van de levensduur van de batterijen, wat kan leiden tot onverwachte uitval of storingen wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Dit kan frustratie veroorzaken bij gebruikers en extra onderhoudstijd vereisen om de batterijen te controleren en te vervangen.

Gebruiksgemak en functionaliteit

Bekabelde sloten bieden ook voordelen op het gebied van gebruiksgemak en functionaliteit. Omdat ze op het elektriciteitsnet zijn aangesloten, kunnen ze extra functies hebben zoals USB-laadpunten en LED-verlichting. Dit draagt bij aan het comfort en de gebruikservaring voor de gebruikers van de lockers.

Duurzaam elektronisch sluitsysteem

Door te kiezen voor bekabelde sloten voor uw lockers in plaats van batterijsloten, draagt u bij aan een groenere footprint. Batterijafval kan aanzienlijk bijdragen aan de vervuiling van het milieu, vooral als het gaat om grootschalige toepassingen met veel batterijen. Door te kiezen voor het elektronisch sluitsysteem van LoQit vermindert u de hoeveelheid afgedankte batterijen en bevordert u een duurzamere omgeving. Bovendien scheelt het u ook nog eens veel tijd en kosten. 

Businesspark Friesland-West 27A, 8447 SL Heerenveen

info@loqit.nl, +31 (0)512 20 40 40

Meer informatie?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Laatste nieuws

friesland college lockers

Friesland College Heerenveen

Een nieuwe opdracht én dit keer een bij LoQit in de achtertuin. In samenwerking met Sonesto hebben we 115 lockers met elektronisch sluitsysteem van LoQit geleverd

schoolkluisjes

Hogeschool Rotterdam – locatie Blaak 555

In 2022 heeft LoQit samen met Sonesto de aanbesteding gewonnen voor het plaatsen van smart lockers bij Hogeschool Rotterdam. Locatie Blaak was als eerste project binnen de aanbesteding aan de beurt – daar werden 40 lockers met elektronisch sluitsysteem geplaatst.

lockers zorg

Voordelen dynamisch lockergebruik in de zorg

Met het elektronische lockersysteem van LoQit voorziet u uw personeel van een gebruiksvriendelijke en veilige plek om persoonlijke spullen op te bergen. Uw medewerkers hebben hierdoor geen omkijken meer naar hun spullen en kunnen zich volledig concentreren op wat écht belangrijk is: hun werk als zorgprofessional.

nl_NL